dimarts, 7 de juliol del 2015

Economia del bé comú



Resultat d'imatges de objectius desenvolupament sostenible

Actualment el model d’economia que existeix està basat majoritàriament en la competitivitat i la màxima acumulació de capital. Malauradament aquest sistema va en contra dels valors humans i de l’ètica, i es premia a les empreses que per exemple acomiaden els seus treballadors com a pla de viabilitat per millorar els seus balanços.
A l’octubre de 2010 un grup d’economistes i analistes alemanys i austríacs, van dissenyar el projecte anomenat Economia del Bé Comú, basat en el repartiment just de la riquesa, en la qualitat de les condicions laborals i la cooperació amb altres entitats.
Christian Felber, impulsor del projecte Economia del Bé Comú, està convençut que una economia més sostenible és possible i porta dos anys viatjant per Europa amb l’objecte d’implantar aquest model d’economia a les empreses i organismes.
El model d'Economia del Bé Comú ofereix la possibilitat de que les empreses i economies nacionals siguin auditades valorant diferents aspectes com:
  • La qualitat de les condicions laborals
  • La igualtat de salaris entre generes.
  • El repartiment mesurat de la riquesa dins de les entitats.
  • La democràcia interna.
  • La cooperació amb altres companyies semblants.
  • El valor social que aporta la tasca que duen a terme
En quart d'ESO, en la matèria Treball Monogràfic d'Investigació, es proposarà als alumnes investigar experiències relacionades amb aquest model econòmic. 

L'objectiu darrer és mostrar com aquest model pot contribuir a assolir l'objectiu de desenvolupament sostenible número 8: promoure el desenvolupament econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a tothom.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada